Importanta exfolierii pentru piele

Exfolierea pielii, fie ca ne referim la cea pentru fata sau corp, este considerata una dintre cele mai importante procedee de ingrijire ale pielii, avand dublu efect, prin faptul ca indeparteaza celulele moarte de la suprafata, favorizand innoirea celulara, si in acelasi timp ofera tonicitate pielii. Tocmai din aceste motive, exfolierea trebuie integrata in rutina de ingrijire a pielii.

Inca de la inceput trebuie stiut faptul ca pielea este compusa din 30 de straturi de celule, care se refac dupa urmatorul tipar: celulele de la suprafata imbatranesc, urmand sa fie inlocuite de altele mai noi. Pielea se regenereaza complet intr-o luna, in fiecare zi aparand un nou strat celular. Daca celulele moarte nu sunt eliminate periodic acestea se pot acumula la suprafata pielii, blocand porii si astfel pot aparea diverse probleme, de la punctele negre inestetice la senzatia de piele terna, uscata care nu mai poate fi hidratata asa cum trebuie, indiferent de crema folosesti.

In cazul pielii grase sau cu tendinta de ingrasare, cantitatea mare de sebum blocata in celule favorizeaza aparitia punctelor negre sau a cosurilor si de aceea exfolierea este esentiala. Aceasta facuta in mod corect deblocheaza porii, indeparteaza celulele moarte si le lasa pe cele noi sa vina spre suprafata.

Exfolierea este esentiala si pentru pielea uscata, pentru ca aceasta inseamna de fapt o acumulare de celule uscate ale pielii. Este o greseala sa folosesti cat mai multe creme in incercarea de a hidrata pielea, pentru ca tot ce faci este sa hidratezi celulele uscate, care trebuie eliminate prin exfoliere.

De asemenea, exfolierea stimuleaza regenerarea pielii si ofera relaxare in timpul procedeului. Pielea este masata, iar circulatia este stimulate, la fel si functiile acesteia, precum sinteza de colagen si elastina, ceea ce ofera un tonus mai bun pielii. Dupa exfoliere, tratamentele aplicate pe piele isi intensifica actiunea, pentru ca substantele intra mai usor si astfel hidratarea se face la nivel mai profund.

Frecventa cu care se face exfolierea depinde de tipul pielii tale si variaza de la de doua ori pe saptamana la o data la doua saptamani, in functie de nevoile pielii tale. |In luna august, la Orhideea Spa incarca-te cu energie prin relaxare si rasfat. Te bucuri de toate beneficiile unei terapii de relaxare, care incepe cu Full Body Scrub, tratamentul corporal de curatare si purificare a pielii cu un scrub cremos si fin ce calmeaza, revitalizeaza si protejeaza. Terapia continua cu Swedish Relaxation Massage, un masaj clasic de relaxare cu o multime de beneficii pentru sanatatea ta.

Full Body Scrub 30' si Swedish Relaxation Massage 30' costa 120 lei, iar Full Body Scrub 30'si Swedish Relaxation Massage 50' costa 169 lei, in luna august.