Masaje relaxante cu uleiuri esentiale

Masajul cu aromaterapie pentru fata si corp, realizat cu uleiuri esentiale din plante, are rolul de a reduce stresul la care suntem supusi zilnic. In functie de tipul de ulei esential pe care il alegi, poti beneficia atat de proprietatile terapeutice, dar si de un masaj relaxant care iti va alunga toate grijile.

1

Cunoscute din cele mai vechi timpuri, aromele placute ale plantelor au fost folosite pentru capacitatea lor de relaxare si de inducere a unei stari pozitive. Cu toate acestea, abia in secolul XX, uleiurile esentiale au inceput sa fie cercetate mai amanuntit. Bazele cercetarii au fost puse de catre chimistul francez Rene Maurice Gattefosse, care a descoperit in mod accidental proprietatile curative ale uleiului esential de lavanda. Arzandu-se destul de tare la mana, prima reactie a chimistului a fost sa bage mana in cel mai apropiat recipient cu lichid, iar intamplarea a facut ca acel lichid sa fie uleiul esential de lavanda. La scurt timp, acesta a observant ca arsura s-a videcat repede si asa a inceput sa studieze proprietatile curative ale uleiurilor esentiale.

Mecanismul de actiune al aromaterapiei este calea olfactiva, prin care stimulii (moleculele de ulei volatil) transmit informatii de la receptorii nasului catre partea din creier numita amigdala sau sistemul limbic. Aceasta zona controleaza emotiile si influenteaza sistemul nervos si hormonii, afectand pulsul, tensiunea arteriala, nivelul de stres, respiratia, memoria, digestia, somnul si sistemul imunitar.

Un alt mecanism prin care aromaterapia actioneaza este absorbtia uleiurilor esentiale prin piele. In functie de tipul de ulei esential ales si de proprietatile sale, se urmaresc beneficii terapeutice diferite: calmare – mustelul, lavanda, geranium; revitalizare - ylang ylang, trandafir, neroli, salvie; energizare si curatare - rozmarin; descongestionare - eucalipt, pin, arbore de ceai (vezi detalieerea mai jos).

Uleiurile esentiale sunt extrase din diverse parti ale plantelor precum frunze, seminte, flori si se numesc uleiuri pentru ca aceste esente sunt diluate in anumite uleiuri pentru a putea fi aplicate cu usurinta pe piele si folosite in masaj.

1

Fiecare ulei esential folosit in masajul fetei si al corpului are o serie de proprietati curative, benefice pentru organism, dar si pentru dispozitie.

Uleiul esential de lavanda are proprietati calmante, fiind deosebit de eficient pentru persoanele care sufera de insomnie, stari de neliniste sau palpitatii. De asemenea, lavanda reduce intensitatea migrenelor, stimuleaza memoria si imbunatateste respiratia.

Uleiul esential din flori de musetel are proprietati sedative si calmante, facilitand relaxarea, si ajuta in combaterea anxietatii, a insomniei si a stresului.

Uleiul esential de muscata, pe langa proprietatile de calmare si de relaxare, tonifiaza musculatura si ofera un aspect mult mai frumos al pielii.

Uleiul esential ylang ylang folosit pentru masaj revitalizeaza organismul si are proprietati antidepresive. In limba malaysiana, ylang ylang inseamna „floarea florilor”, fiind o planta renumita pentru aroma sa exotica foarte placuta.

Uleiul esential din trandafir are proprietati revitalizante, antidepresive, oferind datorita aromei sale, o stare de bine.

Uleiul esential de neroli este ideal pentru detensionarea si revitalizarea organismului. Extras din florile de portocal, acesta ofera beneficii atat simturilor, cat si pielii, oferindu-i un aspect tonifiat.

Uleiul esential de salvie este o sursa abundenta de substante folositoare organismului, cu o valoare terapeutica accentuata si un efect revitalizant.

1

Uleiul esential de menta este revigorant, tonic si stimulator, fiind cunoscut pentru eficacitatea sa in dimunuarea migrenelor si nevralgiilor.

Uleiul esential de rozmarin are proprietati energizante si revitalizante, cu actiune purifianta, in special pentru tenul gras. Folosit in masaj, acesta amelioreaza durerile musculare, tonifiaza pielea si este tonic pentru sistemul circulator si nervos.

Uleiul esential din eucalipt este ideal in masajul musculaturii si are o actiune pozitiva asupra aparatului respirator, fiind totodata tonic si purifiant.

Uleiul esential din pin are proprietati tonice si stimulatoare asupra organismului, fiind ideal in aromaterapia pentru persoanele extenuate, care sufera de oboseala cronica.  

Uleiul esential din arbore de ceai este stimulator si tonifiant pentru organism si are proprietati purifiante pentru piele.

1

La Orhideea Spa poti beneficia de 75 de minute de masaj de relaxare pentru corp si fata cu ulei de baza imbogatit cu uleiuri esentiale din plante, avand ca efect diminuarea stresului fizic, emotional si intelectual la numai 150 de lei, toata luna iulie 2016.